Trammelant op het platteland

Stadsmeisje Odette besluit eindelijk haar jeugddroom te laten uitkomen: ze koopt een boerderijtje op het platteland. Hoewel ze verwacht daar in haar eentje een stil en rustig leven te gaan leiden, blijkt dat al snel heel anders uit te pakken. Haar tienjarige dochter Ella, die al haar hele leven bij haar vader in woont, laat weten dat ze liever bij haar moeder wil zijn, omdat haar vader hertrouwd is en in moeilijkheden zit. Ook Odettes tweelingbroer Lodewijk zoekt afleiding van zijn problemen en komt voor langere tijd logeren. Zowel aardige buurman Willem als vervelende buurvrouw Dorien komen regelmatig aanwippen en na een serie inbraken is Odette de illusie dat het platteland veiliger is dan in de stad ook kwijt. Is de droom in een nachtmerrie veranderd, of vindt ze alsnog het geluk in haar huisje op het platteland?

ISBN 978-90-8660-386-2

Uitgeverij: Ellessy


Eerste hoofdstuk alvast lezen? download hier
Een interview met mij over dit boek (en over andere dingen) vind je op de website van uitgeverij Ellessy

Bestellen: bij iedere reguliere boekhandel of bij bol.com (link gaat direct naar juiste pagina) en andere online boekwinkels.

Liever luisteren dan lezen? Dat kan! Download via Bol.com (ook beschikbaar op Kobo Plus), Luisterrijk of Storytel 

:: recensie op Bookstamel
Oooh wauw wat een heerlijke lekkere luchtige feelgood heeft Geertrude weten neer te zetten met Trammelant op het platteland. Odette vond ik echt een heerlijk personage ze weet goed wat ze wil en laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Buurvrouw Dorien bah daar kreeg ik gelijk al de kriebels van ze was zo opdringerig of deze kriebels van mij terecht zijn daarvoor moet je het boek natuurlijk lezen. Ik vind het ook super mooi dat er ook liefde tussen mensen met het zelfde geslacht voor komt in dit boek maar dat ze niet zo stereotype zijn weg gezet. Het boek is geen hogere wiskunde maar dat past ook helemaal niet bij een heerlijke feelgood dit is echt een boek dat pak je op begin je te lezen en voor je het weet is het boek uit en heb je een glimlach op je gezicht. Een boek als dit pak ik vaak op dagen dat ik me niet zo lekker voel en gewoon even heerlijk wil ontspannen en wegdromen in een heerlijk luchtig verhaal. Geertrude heeft dit heel goed weten te bereiken door haar manier van schrijven. Het was net niet te voorspelbaar het had een boze stiefmoeder, een sexy buurman een vleugje humor en een lekkere dosis romantiek en zeg nou zelf zijn dat niet alle ingrediënten die een feelgood nodig heeft?
Al met al is het dus Cliché misschien een beetje, Te snel uit dat zeker weten het boek had van mij nog wel iets lange mogen doorgaan maar ja als het verhaal verteld is dan is het klaar he. De schrijfstijl heerlijk vlot dus een dikke 8,5 is het boek zeker waard. Ik zeg een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie mocht je nog gaan. ~ Melanie


:: NBD Biblion recensie
Odette (31 jaar, event- en weddingplanner) uit Amsterdam koopt na de dood van haar man een boerderijtje in een klein dorp met het doel er een rustig, simpel leven te leiden. Dat verandert snel als ze onverwacht haar tienjarige dochter uit een eerder huwelijk in huis krijgt. Ook Odettes tweelingbroer komt tijdelijk bij zijn zus wonen na enkele teleurstellende relaties met andere mannen. Het drietal maakt kennis met verschillende dorpsbewoners maar krijgt dan te maken met twee inbraken en de vergiftiging van enkele huisdieren. Als Ella's vader uit de VS even onder de radar moet blijven, onderdak zoekt bij Odette en Ella korte tijd later wordt ontvoerd is de verwarring compleet. Een prettig geschreven verhaal dat zich makkelijk laat lezen en terecht het label "feelgood met een beetje spanning' verdient. De schrijfster debuteerde in 2009 met "Huis vol verleden'. Het nu verschenen boek is haar elfde roman bij uitgeverij Ellessy. - H.W.L. Keus-Asveld 


:: recensie van Veronique's Boekenhoekje
De cover vond ik direct heel leuk en past goed bij het verhaal. De titel vind ik zo leuk gevonden en blijft goed hangen. ‘Trammelant op het platteland’ is een boek om van te genieten. Het romantische, feelgoodgevoel is rijkelijk aanwezig.
Geertrude Verweij heeft een fijne stijl. Bepaalde gebeurtenissen en de emoties die daarbij komen kijken, beschrijft ze heel mooi. Deze stukken raken de lezer.
Sommige dingen zijn een beetje onrealistisch, maar wel te plaatsen in het verhaal. Ze passen bij het verhaal en de personages. In het echte leven zou het minder gepast hebben.
De personages zijn leuk en je gaat al snel van ze houden. Ieder personage heeft een eigen karakter. Ik ben gek op Ella. Haar ontwikkeling komt mooi naar voren in het verhaal. Het verschil tussen stad en platteland is heel goed gedaan. Misschien een beetje stereotyperend, maar dat vind ik wel leuk in het verhaal.
Naast romantiek en veel vrolijkheid is er ook plek voor verdriet en spanning. Die combinatie is geweldig gedaan! Je wordt meegenomen in het verhaal en de blijheid, maar de spanning suddert op de achtergrond door.
Geertrude durft een aantal thema’s te bespreken (geen spoilers!) en zich duidelijk uit te spreken.
Trammelant op het platteland is genieten vanaf de eerste pagina. - Veronique Jansen


:: recensie op Boekenbeschrijfster
In ‘Trammelant op het platteland’ volgen we de grote droom van Odette. Geertrude Verweij heeft van dit hoofdpersonage een sympathiek en aardig persoon gemaakt. Je ontdekt dat ze al veel heeft meegemaakt in haar leventje en gunt haar het beste. Daardoor leef je al snel met haar mee en hoop je dat haar droom op een geweldige manier uit zal komen.
Niet alleen Odette is een leuk personage. Dat geldt ook voor haar broer Lodewijk en enkele personen uit Odettes nieuwe woonplaats. Dat zorgt ervoor dat je het boek met veel plezier leest. Het enige dat af en toe stoort, is hoe gemakkelijk het Odette allemaal afgaat. Ze wil bijvoorbeeld kippen in haar tuin. De volgende dag heeft ze ze en bij wijze de dag erna heeft ze al heel veel eieren. Geen idee hoe dat er daadwerkelijk aan toegaat, maar het lijkt in dit verhaal wel heel simpel en snel te gaan.
Verder is ‘Trammelant op het platteland’ een heerlijk luchtige roman, die prettig leest. Verweij laat op een leuke en humoristische manier zien hoe ze stadse dame een echt dorpsmeisje wordt. Er zijn weinig verrassende gebeurtenissen, maar dat geeft verder niet. Je beleeft een aantal prima leesuurtjes met dit boek.


:: recensie op Thrillers and More
Als ik het boek Trammelant op het platteland in mijn handen houd krijg ik gelijk een Boer zoekt vrouw-gevoel, en als echte Boer zoekt vrouw-fan is dit vooral positief bedoeld. En wat word ik tijdens het lezen op mijn wenken bediend zeg, jammer dat het boekje zo snel uit was!
Odette verruilt tot ieders verbazing van de een op andere dag het stadse leven voor een klein idyllisch boerderijtje in de polder. Plannen volop maar het bezoek van zowel dochter Ella als broer Lodewijk gooien wat roet in het eten. Samen proberen ze er het beste van te maken, dat lukt ze best goed moet ik toegeven.
Het verhaal leest heerlijk weg, alsof jezelf over de boerderij struint en geniet van de rust en de vrijheid. De personages voelen als jij en ik, gewoon doorsnee met de huis-, tuin- en keukenproblemen die overal voorkomen, want ja, inmiddels weten we toch allemaal dat ieder huisje zijn huisje draagt en het nooit overal alleen maar rozengeur en maneschijn is. Dit heeft Geertrude Verweij weten te verpakken in een feelgoodverhaal wat ook een spannend element bevat.
Ik vond het echt jammer dat het verhaal maar 200 blz. had, ik was het zeker nog niet beu. Gertrude Verweij heeft een schrijfstijl die mij ligt, ze zorgt ervoor dat de lezer persoonlijk betrokken raakt en daarbij maakt ze gebruik van onderwerpen die mij aanspreken.
Trammelant op het platteland is een heerlijke feelgood waarbij wat mij betreft de volgende keer nog iets meer genegenheid getoond mag worden, dan zou het plaatje voor mij echt compleet zijn.
Trammelant op het platteland krijgt van mij 4 sterren. - Bianca


:: recensie op HebbanTrammelant op het platteland is een heerlijke feelgoodroman met de dagelijkse ‘struggels’ om helemaal opnieuw te beginnen en nieuwe contacten te leggen. Liefde, spanning, humor en sensatie wisselen elkaar in rap tempo af en bepaalde situaties zal voor iedere dorpeling bekend voorkomen. Ik geef dit boek 4 sterren. - Lisanne Ortsen


:: recensie op HebbanHet boek is geschreven door de auteur Geertrude Verweij. Het verhaal leest vlot en is vermakelijk. Al met al een heerlijke roman om tussendoor te lezen. Een aanrader. 4 sterren - Francis Vermeij

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Weer een nieuw boek van je. Mooie kaft is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb de foto zelf uitgezocht, vond het zo leuk!

   Verwijderen
 2. Om een of andere reden stonden voor mij de pagina's op de zijkant.
  Nu heb ik dus een pijnlijke schouder :), maar ik heb het met plezier gelezen!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, ik kan niets wijzigen aan de opmaak, dat is hoe de vormgever het aan mij geleverd heeft. In Adobe Reader kun je de pagina draaien (view - rotate).

   Verwijderen
 3. Helaas kan ik je boek niet kopen bij bol.com en bij mijn boekhandel die kon je boek niet bestellen. En ik had me er zo op verheugd! Ja ik kan het tweedehands kopen voor 15,-- euro maar dat vind ik niet leuk! Heb je misschien een tip waar ik je boek kan kopen. Hartelijke groet Mina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vreemd! Ik weet het ook niet, maar ik heb je vraag aan mijn uitgever voorgelegd en ik kom er op terug zodra ik antwoord van hem heb.

   Verwijderen
  2. De voorraad bij het Centraal Boekhuis was op. Morgen gaat er weer een voorraad heen, maandag zou het weer verkrijgbaar moeten zijn. Nog heel even geduld dus ;-)

   Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)