Thuisgekomen

Op aandringen van haar beste vriendin en gedwongen door geldgebrek stemt Stella er in toe de voor haar onbekende Berend met  zijn vijf kinderen bij haar in huis te laten wonen. Ondanks hun verschillende achtergronden blijken Berend en Stella het prima met elkaar te kunnen vinden. Zijn gezin voelt zich thuis in Stella’s huis en hun aanwezigheid is voor Stella een verademing na vijf eenzame jaren. Maar  helemaal perfect is het allemaal niet. De moeder van de drie pleegkinderen zorgt voor onrust en verdriet. En is de anonieme man die regelmatig in de omgeving van het huis opduikt Stella’s verdwenen echtgenoot of is het toch iemand anders? Maar waarom staat hij daar alleen maar te kijken in plaats van contact op te nemen? Dat maakt het voor Stella extra ingewikkeld, want ze gaat steeds harder twijfelen. Houdt ze nog van haar man of begint ze verliefd te worden op Berend?

prijs: € 17,95
ISBN: 9789086602612
Uitgeverij: Ellessy
 
Bestellen: bij iedere reguliere boekhandel of bij bol.com (link gaat direct naar juiste pagina) en andere online boekwinkels.

Ook verkrijgbaar als grootletteruitgave
prijs: € 22,95
ISBN: 9789461013101
Uitgeverij: Oorsprong
Bestellen: bij iedere reguliere boekhandel, rechtstreeks bij de uitgeverij, of via bol.com (link gaat direct naar juiste pagina) en andere online boekwinkels.

Het eerste hoofdstuk alvast lezen?  download pdf


:: recensie op boekenbijlage.nl
"Geertrude Verweij heeft met deze hoofdpersonen een warm (zogenaamd) gezin neergeschreven. Je krijgt een warm gevoel, als je de woonkamer van Stella in gedachten voor je ziet. Een no-nonsense vrouw is ze, die zonder poespas haar leven leeft. De hoofdpersonen vormen een fijne lijn in Thuisgekomen. Het stukje over de zus van Berend is wel abrupt en een beetje voor de hand liggend, maar soit, dat mag. Het stukje over de onbekende man is leuk gevonden.
Kortom: Thuisgekomen is een heerlijke roman, die je even meeneemt naar een situatie, die je in gedachten meteen al graag wilt oplossen, maar die je eerst meeneemt over hobbels, voor het (toch wel een beetje verrassende) einde komt." - Kirstin Rozema

:: recensie op dizzie.nl
"Mooie roman met een vleugje spanning. Ik heb genoten van deze roman! Mooie opbouw van het verhaal en uitgediepte karakters.Wat heeft deze auteur een heerlijke vlotte schrijfwijze. Het boek verveelt geen moment!" - Mieke Piersma


:: NBD Biblion recensie:
Stella’s man verdween vijf jaar geleden na een auto-ongeluk. Stella houdt een slepend been over aan het ongeluk en de onzekerheid of Laurens nog leeft. Ze woont in het huis van haar overleden ouders en heeft enkele opdrachten als vormgeefster. Wegens geldgebrek stemt ze in met het idee van haar vriendin Mona om Berend met vijf kinderen in huis te nemen. Berend is weduwnaar en drie van de kinderen zijn van zijn zus die psychische problemen heeft. Stella denkt Laurens weer te zien, maar krijgt ook gevoelens voor Berend. Dit is vrij verwarrend voor haar en ze zet dan ook alles op alles om erachter te komen wat er nu echt met Laurens gebeurd is. Berend, die advocaat is maar in de softe sector werkt, helpt haar daarbij. Het boek leest vlot. Het karakter van de rustige, verlegen Stella wordt goed uitgewerkt. Enkele toevalligheden en onjuistheden in de tijd, verstoren het verhaal niet. Verweij (1971) schreef diverse romans. Voor liefhebbers van Hetty Luiten en Gerda van Wageningen. 

:: vier sterren-recensie op Hebban.nl
[...] Een roman met een origineel thema. [...] Al met al een boek om heerlijk mee te relaxen. - Simone Foekens

:: interview naar aanleiding van het uitkomen van Thuisgekomen

De hoofdpersoon van Thuisgekomen is voordat Berend er is vrij eenzaam. Hoe relateert dit aan je eigen leven?
Helemaal niet eigenlijk. Ik heb zelfs nog nooit alleen gewoond en ben zelden in mijn eentje thuis. Ik ben dus gewend aan drukte en gezelligheid om me heen. Maar misschien kan ik me juist daarom wel goed voorstellen hoe moeilijk het moet zijn als je dat mist.

Wat ligt er na Thuisgekomen nog meer op de plank?
Ik ben bezig met het afwerken van een volgende roman, maar daar kan ik nog niet veel over zeggen. En daarna begin ik aan een nieuw verhaal, waarvoor de inspiratie al langzaam begint te borrelen.

Je won vroeger een prijs in een dichtwedstrijd. Wil je het dichten ooit nog oppakken?
Ik was nog maar een kind toen ik die prijs won. In mijn puberteit schreef ik af en toe gedichten, maar dat doe ik al jaren niet meer. Verhalen schrijven vind ik leuker. Ik denk dat ik meer een verteller dan een woordkunstenaar ben.

Je schrijft, bent boekhouder, en houdt een eigen blog en website bij. Hoe combineer je al je hobby’s en werkzaamheden?
Door mezelf niet al te serieus te nemen en af en toe duidelijke prioriteiten te stellen. Soms ligt er iets teveel op mijn bord en moet ik wat dingen laten gaan om de belangrijkste punten op mijn lijst af te kunnen werken. De rest haal ik dan later wel weer in. Ik denk dat ik het juist volhoud doordat ik zoveel tegelijk doe. De afwisseling zorgt ervoor dat het leuk blijft.
~interview door Maresa Jacobse voor uitgeverij Ellessy