over mij

Mijn naam is Geertrude (vernoemd naar mijn oma), ik ben geboren (in 1971) en getogen in het Gooi, maar al sinds mijn achttiende thuis in Gouda en omgeving. Ik woon met mijn man op Curaçao.
We hebben drie volwassen dochters, die alledrie in hun eigen huizen in hun eigen dorpen zijn blijven wonen, dus zo nu en dan zullen we ons tropische paradijs verlaten en op bezoek gaan in ons vaderland.
In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en verzorg ik de boekhouding en belastingaangiftes voor de ondernemingen van mijn man en enkele familieleden. Daarnaast schrijf ik stukjes voor mijn blogs en af en toe een boek.

Schrijven

In 1999 schreef ik een boek, dat verder nooit het levenslicht zag (en alsjeblieft, breng het niet uit na mijn dood - het is echt niet goed genoeg). Het bleef jaren kriebelen. Bloggen vond ik ook leuk, maar fictie is anders. In 2005 schreef ik een kerstverhaal voor de streekkrant waar ik toen werkte en in 2006 besloot ik toch nog maar eens voor een heel boek te gaan. Dat werd uiteindelijk in maart 2009 mijn debuutroman en daarna volgden er nog negen. Op dit moment ben ik bezig met mijn elfde roman en denk ik voorzichtig aan een uitstapje naar een ander genre.

Meer informatie: mijn "officiële" biografie, mijn bibliografie (een complete lijst met al mijn publicaties), wat men in de media over mijn boeken zegt en antwoorden op veelgestelde vragen.

Bloggen

Ik begon met bloggen in augustus 2001, maar die stukjes zijn grotendeels verdwenen. Toen ik begon zaten de dochters op de basisschool, woonden we in een jaren '80 woning in een gewone woonwijk en werkte ik op een boekhoudkantoor. In de loop der jaren heeft mijn leven heel wat veranderingen ondergaan en daarmee dus ook mijn blog. Ik heb volop geëxperimenteerd met stijl, onderwerpen, frequentie en toon. Op dit moment heb ik ervoor gekozen me op dit blog grotendeels te houden bij schrijfnieuws.

Redactiewerk

Naast mijn werk als boekhouder en schrijfster, redigeer ik ook boeken en teksten van anderen. Meer informatie daarover vind je hier.


1 opmerking:

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)