biografie

Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen. Een complete bibliografie vind je hier.

Geertrude Verweij (1971) woont met haar man op Curaçao. Ze heeft drie volwassen dochters die nog in Nederland wonen.
Naast de zorg voor huishouden en gezin heeft Geertrude jarenlang parttime als boekhouder gewerkt en daarna freelance als verslaggeefster voor een huis-aan-huis-blad. Op dit moment werkt (schrijft) ze thuis, doet het huishouden en verzorgt boekhouding en belastingaangites voor het IT-bedrijf van haar man en een aantal andere bedrijven. Daarnaast redigeert ze boeken van anderen en schrijft ze persberichten en nieuwsbrieven voor uitgeverij Ellessy.

Geertrude schreef al verhaaltjes toen ze heel jong was. Als ze de boeken die ze las niet leuk vond of het eind haar niet beviel, schreef ze zelf nieuwe verhalen.
In 1999 schreef Geertrude haar eerste boek, een romantische thriller. Ze stuurde het naar twee uitgeverijen en werd twee keer afgewezen. Waar ze volkomen gelijk in hadden, zegt ze nu zelf. De tweede uitgeverij was uitgeverij Ellessy (destijds een van de weinige uitgevers van nederlandstalige thrillers) en ze kreeg van Larry Iburg een uitgebreide reactie, met veel aanwijzingen en een hart onder de riem waar Geertrude erg blij mee was: "Blijf vooral schrijven, want je hebt talent!"

Toch raakte het schrijven van fictie daarna een beetje op de achtergrond. Daar kwam verandering in toen Geertrude in 2005 van Hart van Holland, waar ze destijds werkte als freelance verslaggever, het verzoek kreeg een verhaal te schrijven voor de kersteditie. Daar kreeg ze zoveel leuke reacties op, dat ze er over begon te denken om zich toch weer eens wat serieuzer met fictie bezig te houden.

Eind 2006 vond Geertrude op internet NaNoWriMo. Dat was de uitdaging die ze nodig had. Ruim binnen de gestelde maand schreef ze de vereiste 50.000 woorden, deze keer in de vorm van een liefdesroman. En bij het herlezen vond Geertrude dat ze met dit verhaal wel weer eens een poging kon wagen bij een uitgever. Ze wist dat Ellessy inmiddels ook een romanfonds had en stuurde ook dit manuscript naar Larry Iburg. Die er binnen een week een optie op vroeg en haar na een aantal maanden meedeelde dat hij het daadwerkelijk ging uitgeven.

Op 11 maart 2009 verscheen Geertrudes debuutroman, Huis vol Verleden. Inmiddels zijn er elf romans verschenen en werkt ze aan de volgende. Daarnaast heeft ze een aantal schriftromans voor uitgeverij Marken geschreven.

Een volledige lijst met alle uitgaves staat hier.