20 maart 2020

Simpel en soberIn een poging mijn normale leven weer op te pakken heb ik gisteren maar weer eens een breiwerkje opgezet. Ik heb nog twee projecten liggen, maar een daarvan is me even te ingewikkeld en de andere is een muts waar ik blijkbaar geen zin in heb. Ik had een paar weken geleden nog vier projecten op de naalden - ik had er zin in - maar om de een of andere reden liepen ze allemaal scheef (twee van de vier letterlijk). Uithalen (niet uithuilen, zo’n ramp was het niet) en opnieuw beginnen dus.
Ik heb het deze keer maar simpel gehouden. Een asymmetrische omslagdoek. Alleen maar recht breien en aan één kant meerderen. Dat moet te doen zijn, zelfs als mijn gedachten alle kanten uitgaan en het eindresultaat zal ook vrij simpel en neutraal zijn. Misschien zelfs wat je sober zou kunnen noemen, maar dat vind ik niet erg, want dat houdt in dat ik hem bijna overal bij kan dragen. Helemaal goed dus.

Vanochtend heb ik wel meteen naar het nieuws uit Nederland gekeken, maar toen ik bijgelezen was, heb ik het bewust uitgezet. Beetje gelezen (ik ben bezig met het herlezen van De vallei der paarden van Jean Auel en er zijn een paar blogs die ik dagelijks bijhoud), kat geaaid, stukje breien. Na het ontbijt een was aangezet, bed opgemaakt en badkamers een vlugge beurt gegeven. Eigenlijk had ik zin in opruimen en schoonmaken, maar er hangen me wat belastingdeadlines boven het hoofd en dat werkt niet lekker. Dus toch maar eerst daarmee aan de gang. Uiteindelijk viel dat reuze mee en was de uitkomst positief voor degenen voor wie ik de aangiftes deed. Nu die van onszelf nog…

Om half twaalf wel weer naar de persconferentie van Curaçao gekeken. Ik ga het steeds beter verstaan, maar het frustreert me nog steeds dat ik het niet woordelijk kan volgen. Geduld is een schone zaak, ik weet het. Geen nieuwe gevallen en nog geen strengere maatregelen om te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Maar wel een dringend beroep op iedereen om zijn verstand te gebruiken en verantwoording te nemen, want we hebben veel te weinig plaats op de IC om een grote uitbraak aan te kunnen. Er werd dan ook gesuggereerd dat de politie wel degelijk voorbereid is om wel harder te gaan handhaven.

Nu hebben we net geluncht en ligt er nog een halve dag voor me. Dat is wel vreemd, want normaal gaan we op vrijdag om vier uur al eten en vertrekken we om vijf uur naar het happy hour van een resort waar veel van onze kennissen wonen. Maar dat gaat nu dus niet.
Ik denk dat ik me maar op de volgende aangifte stort. Scheelt volgende week weer stress, want de rest van mijn werk (redactie en het schrijven van persberichten voor een uitgeverij) ligt stil omdat ik op antwoorden van schrijvers wacht. Je zult zien dat dat maandag allemaal ineens weer los komt.

Leuke weekendplannen? Tuurlijk! Altijd. Ik heb bijna 2000 vierkante meter "tuin" om in te rommelen (dat is geen typefout - we hebben een enorm stuk grond/wildernis) en een hele berg stofjes om jurken, rokken, shorts, tassen en weet ik veel wat nog meer van te naaien. Verder een huis dat nog lang niet af is (nog heel wat kamers te schilderen), stapels boeken te lezen en een omslagdoek te breien.
Saai? Ik vind van niet. Simpel, dat wel. Sober misschien. En precies wat ik nodig heb.

2 opmerkingen:

 1. Sober.
  Dat is het.
  Rustig, het nieuws niet steeds aan, dat is niet goed voor een mens.
  We houden ons aan de voorschriften, en maken er het beste van.

  Ik hoorde overigens dat het niet alleen opa is die eigenwijs is.
  Ook hier in en rond verpleeghuizen houden ouderen zich niet aan voorschriften ( met een uitbraak tot gevolg), en ook in Italië blijkt dat zo te zijn.
  We blijven proberen om het hem duidelijk te maken, maar vooralsnog vind hij dat we hem "opsluiten", omdat hij niet naar al zijn koffieadresjes kan.
  Zelf heb ik het prima naar mijn zin thuis.
  En had ik het liefst dat het hele gezin thuis mocht zijn ( tot nu toe is alleen oudste thuis).
  Nog een paar dagen, dan start ik ( met nieuwe richtlijnen) ook weer.
  Normaal altijd fijn, nu toch met een beetje zorg.
  Geniet even van het sobere, en hopelijk blijf je fit en gezond!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me wel voorstellen dat het lastig is voor mensen zoals opa, maar juist voor hen is het zo belangrijk! Doe voorzichtig op je werk (maar het is wel heel erg nodig, dus fijn dat het op die manier kan)!

   Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)