23 maart 2020

Over het weer (en andere dingen)

 Ik had het idee om dit weekend lekker veel foto’s te maken en een soort van “day in the life” te plaatsen. Of een plog, zoals we dat een paar jaar geleden noemden. Maar ik raakte halverwege afgeleid, dus dat moet nog maar even wachten tot een andere keer. Misschien ook wel beter, want op dit moment zijn mijn dagen niet echt representatief. Ik ben niet ziek, maar wel erg moe. Teveel gedachten in mijn hoofd, waarschijnlijk. Dat is vermoeiender dan lekker hard werken. Maar ja, niet echt gek.
Behalve het Corona gedoe zit ik met een aantal belastingaangiftes in mijn hoofd. Standaard rond deze tijd van het jaar. En ook niet de eerste keer dat ik dat hiervandaan doe. Maar het is toch altijd weer een klus, waar ik even wat concentratievermogen voor moet verzamelen. En dat valt op dit moment dus niet mee.
Toch was het een lekker weekend. Ik gunde mezelf wat rust, dus ik las veel, breide een beetje en rommelde wat op de computer. Vond tussen de bedrijven door ook nog een oplossing voor een belastingprobleem, dat scheelde weer. En probeerde af te kicken van het nieuws. Dat blijft lastig.
Ik heb het ondertussen wel helemaal gehad met social media. Daar was ik al niet zo van, maar ik word zo moe van al die negativiteit en boosheid. Het zou zo fijn zijn als mensen aardig tegen elkaar bleven, zelfs als die mensen een andere mening hebben of dingen doen waar we het niet mee eens zijn. Die mensen zijn ook bang (ontkenning is een bekende psychologische reactie). Wat de wereld op dit moment nodig heeft is liefde en vriendelijkheid, geen haat en veroordeling.
Maar goed, laten we het over het weer hebben. Lekker neutraal onderwerp en ik heb nog bijpassende foto’s ook.
Het regent hier op dit moment best veel voor de tijd van het jaar, maar meestal blijft het bij een buitje (en af en toe een hoosbui) ’s ochtends. Eigenlijk heel fijn. Goed voor de tuin. Ik heb vorige week een bananenboom geplant en ik had mezelf voorbereid om een paar weken met water sjouwen tot het ding goed aangeslagen was. Maar dat hoeft dus niet. En ’s middags is het even goed heerlijk zonnig en heet, zoals het hoort. Regenbogen zijn altijd een fijne bonus, natuurlijk.
Verder heb ik niet veel te vertellen. ik heb de boekhouding bijgewerkt en mijn ouders gebeld. Toen was de dag alweer zo'n beetje om. Op maandag was ik ook altijd het beddengoed, dus ik moet zo het bed nog even opmaken (ik heb het liefst de lakens direct van de lijn, dat ruikt zo lekker),  Ik wil ook nog proberen om een betere basisboodschappenlijst te maken, zodat ik aanstaande woensdag wel genoeg voor twee weken kan halen. Was toch weer wat vergeten en had er geen rekening mee gehouden dat we helemaal niet meer buiten de deur eten. Oeps! Beter opletten dus. In Nederland had ik zo'n lijst en dat werkte perfect, maar hier eten we anders en is de bevoorrading niet heel stabiel, dus ik moet eens kijken hoe ik dat ga regelen.
En daarna ga ik het een dag noemen en lekker ontspannen. Ik ben bezig in een boeiend boek en "moet" dus zo snel mogelijk uit.

Iedereen een heel fijne week gewenst!
Zorg voor jezelf en voor elkaar en laat je vooral niet gek maken. Ook dit gaat voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)