27 maart 2020

Een (niet erg actief) huishouddagje


Ik weet niet of mijn e-mail een probleem heeft of dat alle schrijvers die ik probeer te bereiken vinden dat er belangrijkere dingen zijn dan het afmaken of promoten van hun boek, maar ik had vandaag dus gewoon een dagje vrij van dat werk. Geen reacties*
Ook goed. Maandag zie ik wel weer. Ik heb zat andere dingen te doen.

Ik gunde mezelf een langzame start, dat had ik even nodig. Ik ben niet ziek en heb geen koorts, maar ik loop en zit de hele dag te zweten, terwijl het niet extreem warm is - gewoon, tegen de dertig graden ;-)
Ik hield me even bezig met belangrijke zaken als het proberen te fotograferen van een musje dat kwam kijken of hij een kattenbrokje kon pikken en daarna deed ik niet ook veel bijzonders. 


Breiwerkje, boek, kopje (groene) thee. Ik ben een boek van Janet Evanovich aan het lezen, een deel van de Stephanie Plumserie. Ik had er al veel over gehoord, maar dit is de eerste die ik van haar lees. Ik ben om. Lekker luchtig en toch boeiend.
Uiteindelijk heb ik mezelf toch nog even aan het werk geschopt. Bed opgemaakt, was opgevouwen,  de entree opgeruimd en geveegd en toen ook nog maar even een bezem door de keuken gehaald.


(Negeer dat rode verlengsnoer, dat gaat naar de wasmachine. We hebben nog geen 220V stopcontact in de badkamer, alleen 110V, maar ik heb een Europese wasmachine.)

Toen was de energie wel weer op.
Ik gunde mezelf een youtube-filmpje (guilty pleasure: ik volg dit gezin al ruim een jaar, hij doet vlogs en zij schoonmaak-, kook- en opruimvideos) en keek daarna de persconferentie van Curaçao. Weer een Coronageval erbij. De teller staat nu op acht.
Ik moet trouwens wel even zeggen dat ik een zwak begin te krijgen voor onze epidimoloog, dr. Izzy Gerstenbluth. Wat een geweldige man is dat! Hij kan het goed uitleggen allemaal. En ik vind minister Suzy Camelia-Romer ook een mooi mens. Zij zegt zeer duidelijk waar het op staat en dat is af en toe gewoon nodig. Gisteren nog (in het Nederlands) tegen Nederlandse stagiëres die hier de regels nog steeds aan hun laars lappen: "Als jij door jouw stomme gedrag iemand hier op het eiland besmet en ervoor zorgt dat die persoon dood gaat, verdien je het nooit meer te kunnen slapen. Dan ben je een crimimeel." Dus.


Daarna geluncht en de was opgehangen. Ik zag dat de wasmachine schoongemaakt moest worden (vetluis in de rubbers) en heb even met echtgenoot overlegd of ik nog een was op 95 graden kon draaien (met een vaatwastablet erin - werkt geweldig) of dat ik beter tot morgen kon wachten. Wij leven wat electriciteit betreft volledig op zonnepanelen en batterijen (en heel af en toe wat hulp van de generator), dus hij moest even kijken hoe de batterijen er voor stonden. Ik vind het nogal zonde benzine te verstoken als het niet nodig is. Maar het kon.


Daarna wilde ik eigenlijk hard aan het werk in de tuin. Maar ja, heetst van dag en nog steeds zo zweterig. Breiwerkje en nog een youtube-filmpje dan maar? Als er iemand trouwens een youtuber met mijn leeftijd (achter in de veertig - iets ouder mag ook) en situatie (leeg nest) weet, die een beetje boeiend is, hou ik me aanbevolen. Zowel Tif als Brianna zijn van de generatie van mijn dochters. Leuk om te kijken (o, die schattige kindjes!), maar niet echt iets waar ik me mee kan identificeren en dus ben ik het altijd na een tijdje weer spuugzat.
Inmiddels is het drie uur. Nog steeds geen puf om in de felle zon in de tuin te gaan werken. Normaal zou ik dat misschien wel doen, maar ik ben nu toch een beetje bang dat ik mezelf overbelast en daardoor ziek zou worden.
Misschien ga ik toch nog even aan de gang met die paar vage schrijfideeën. En anders duik ik weer heerlijk in mijn boek.

p.s. voor het geval je denkt dat die vaatwastablet een goed tip was: ik was een beetje laat met het schoonmaken van de wasmachine, want die was op 95 graden met vaatwastablet hielp deze keer niet. Ik moest flink poetsen met Awesome Cleaner (ja, zo heet dat en het is inderdaad Awesome, maar niet zo goed voor je longen en het milieu) en het is nog niet helemaal weg. In Nederland was ik zo keurig bezig met mijn huishoudschema's, maar hier maak ik er een potje van... Toch ook binnenkort maar weer eens werk van maken.

* later toegevoegd: ahem... het lág aan mijn mail. Oeps! Lastig technisch verhaal dat me nu dwingt om steeds meer via gmail te gaan doen. Ben ik niet heel blij mee, maar dit gedoe schiet ook niet op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)