31 maart 2020

Duidelijkheid is altijd fijn (en wat eten we vandaag?)
Ik heb nog steeds moeite om me te concentreren. Geen idee of ik ziek ben (heb wel last van mijn oren), of dat het gewoon komt omdat er nu eenmaal van alles aan de hand is in de wereld, maar het is niet echt handig. Ik heb voortdurend het gevoel dat ik achter de feiten aanloop, zelfs als ik probeer mijn agenda bij te houden. Maar goed. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Ik mag weer een boek corrigeren en dat geeft wel wat afleiding. Deze schrijfster en ik hebben al een paar keer heel prettig samen gewerkt en dat is fijn. Ik weet welke foutjes ik kan verwachten (iedereen heeft zijn eigen blinde vlekken) en zij is gewend aan mijn correcties, dus ik hoef niet alles uit te leggen. Bovendien vind ik haar boeken altijd leuk. De eerste ronde is vooral lekker lezen.
Verder een stukje boekhouding gedaan (dat komt iedere week terug) en natuurlijk weer teveel nieuws gekeken.

Ik ben normaal net zo van het actueel twitteren (ik hou het meestal bij linkjes naar blogposts), maar deze moest even. Het verschil tussen beide persconferenties was wel erg frappant. En ja, dat was letterlijk wat dr. Izzy zei. "Hebben we niet."
Verder werd er hier een uur lang uitgelegd wat wel vitale processen zijn en wat niet. Hoe moeilijk kan het zijn? Heel moeilijk blijkbaar.
Zwembad schoonmaken? Doe je zelf maar. Drankwinkels? Koop je drank maar bij de supermarkt. Honden trimmen? Nee! Enzovoorts.
Ik heb wel bewondering voor het geduld van de heren die dat allemaal stuk voor stuk stonden uit te leggen. Duidelijkheid is hier heel belangrijk. Sowieso heb ik bewondering voor de communicatie hier. Elke dag een persconferentie of een update (= persconferentie zonder vragenrondje voor journalisten). Dr. Izzy Gerstenbluth is er eigenlijk elke dag bij (die man zie je steeds vermoeider worden). De rest wisselt elkaar af, maar zelfs de premier is zeker vier keer per week aan het woord. Daar kan Rutte nog wat van leren.


Maar goed. Tijd om te ontspannen. Boek lezen (boek op de foto is inmiddels uit, ik ben nu in een behoorlijke pil bezig - zal er morgen een foto van plaatsen), breiwerkje, luisteren naar de vogeltjes (bovenste foto is een chuchubi, die kunnen heel mooi fluiten), zonsondergang op de foto zetten.

O, en eten koken. Moet ook gebeuren. Ik ben hier nogal van de eenpansgerechten en het enige wat ik echt van te voren beslis ik welk vlees ik uit de vriezer haal. De rest verzin ik op basis van welke verse groente ik nog heb en welke blikjes ik daarbij kan gooien. Bevalt ons prima. Ik probeer daar foto's van te maken (kan ik zelf nog eens terugkijken voor inspiratie en wie weet doet iemand anders ideeën op), maar dat vergeet ik regelmatig en als ik ze maak, vergeet ik ze te plaatsen. Even een paar dagen inhalen...

 Vrijdag: kipfilet, courgette, ui, een stronk witlof en taugé, met (veel) knoflook en een beetje sambal.

 

Zaterdag: gehakt, ui, prei, blikje champignons, half potje mais, half blik witte bonen, potje tomatensaus met basilicum en paprikapoeder(Zondag was ik ziek en bakte echtgenoot patat).
Maandag: biefreepjes, spekjes, ui, courgette, zoete aardappel, blik paddestoelen (weet niet meer welke)


Vandaag: iets met kippendijfilet en de andere helft van de mais en de bonen van zaterdag. Verder moet ik nog even kijken wat ik heb.

Het moge duidelijk (ha! heb je het weer - duidelijkheid is altijd fijn) zijn, dat wij niet helemaal volgens de normen van het voedingscentrum eten. Meer vlees en/of andere proteïne, meer vet, minder koolhydraten. Daar voelen wij ons -na jaren experimenteren en veel gedoe met allergieën- heel gezond bij, maar ik durf niet te beweren dat dat voor iedereen zo zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)