1 oktober 2019

Even bijpraten - oktoberIk was van plan een maandelijkse update te schrijven en die zowel hier op mijn blog als in mijn nieuwsbrief neer te zetten. Maar de afgelopen maand is zo hard omgevlogen, dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik te vertellen zou hebben, zeker niet als ik het niet te persoonlijk wil maken.

Dat laatste is mijn grootste probleem, al sinds ik achttien jaar geleden (!) begon met bloggen. Veel van wat er in mijn leven gebeurt, is niet mijn verhaal en dus niet iets wat ik zomaar publiek kan en mag maken. Ik weet dat veel mensen dat wel doen, maar voor mij is dat geen optie. Vertellen dat er iemand van mijn familie ernstig ziek is, moet maar even voldoende zijn.

Maar goed. Verder zijn er ook leuke dingen. Ons huis begint nu echt als thuis te voelen, al duurt het nog wel even voor we klaar zijn met renoveren. Ik geniet van de planten die ik uit zaden en stekjes aan het opkweken ben (we hebben inmiddels drie palmbomen) en heb plannen voor nog veel meer. Verder ben ik vooral veel aan het schoonmaken en opruimen en moet er nog heel wat verfwerk gedaan worden, maar dat gaat allemaal een stuk langzamer dan in het begin.

De afgelopen twee maanden – sowieso de warmste maanden van het jaar – was het hier namelijk nog heter dan normaal in deze tijd (zeggen de mensen die hier al jaren wonen) en dat heb ik wel gemerkt. Zelfs als ik gewoon stilzit, loopt het zweet letterlijk van mijn voorhoofd. Zwaar lichamelijk werk moet echt 's ochtends vroeg of na zonsondergang, maar omdat we verder ook genoeg te doen hebben, zijn we daar vaak te moe voor. Maar ach, het wordt vanzelf weer koeler. In januari is het maar een graad of 28 overdag...

Op werkgebied heb ik het vooral druk met andermans boeken. Ik ben twee romans aan het redigeren en druk bezig met het voorbereiden en schrijven van persberichten voor alle boeken die binnenkort bij uitgeverij Ellessy uitkomen.

Mijn eigen schrijfwerk ligt helaas al even stil. Het leesblog al een paar maanden, maar het begon toevallig vanochtend weer te kriebelen om daar weer eens voor te schrijven. Columns lukken ook niet zo goed (vanwege de persoonlijke omstandigheden waar ik het hierboven over had), maar ik heb er nu net eentje geplaatst en ik hoop de draad daarvan weer op te pakken. Ook heb ik stiekem zin om toch weer informatieve stukjes voor Huishoudhobbels te gaan schrijven.
Qua fictie heb ik ook ideeën zat, ik kom alleen niet echt toe aan de uitvoering daarvan. Er zitten gewoon te weinig bruikbare uren in een dag...

Ik probeer mezelf te vertellen dat ik het stap voor stap moet doen. Eerst maar weer eens elke maand een update en wekelijks (?) een column. Dan de rest. Misschien.

Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)