18 juni 2019

Strand


Ik heb altijd van het strand en de zee gehouden, ook in Nederland. Vroeger met mijn ouders gingen we regelmatig. 's Zomers om te zwemmen en te zonnen, 's winters om te wandelen. Maar echtgenoot en ik woonden een stuk verder bij het strand vandaan. Dat betekende 's zomers als het eens een keer zonnig was uren in de file staan, zowel op de heenweg als op de terugweg. Daar heb je niet altijd zin in. En 's winters wandelen deden we ook zelden. Echtgenoot kan slecht tegen kou en de wind op het strand waait overal doorheen.
Vaker dan een keer of drie per jaar kwamen we er dus niet, helaas.

Maar nu wonen we op Curaçao en een van de allerleukste dingen van dit eiland is dat je eigenlijk elke dag wel naar het strand kunt gaan. Een paar keer per jaar regent het echt te veel, maar meestal is het droog en zonnig hier.
En dus gaan we ook regelmatig naar het strand. Voor we het huis hadden, gingen we vaak aan het eind van de middag zwemmen bij Daaibooi om even af te koelen en te ontspannen en vaak gingen we op zondag (als de meeste stranden ons iets te druk zijn om er echt te gaan zitten) picknicken bij Santa Cruz.
Nu komen we daar zelden meer aan toe, maar we proberen wel af en toe even 'naar beneden' te gaan voor een duik. Er is een strandje op maar zeven minuten lopen bij het nieuwe huis vandaan. Niet het mooiste strand om een hele dag door te brengen (stenen in plaats van zand), maar wel perfect om even te zwemmen.


's Avonds even een drankje doen? De leukste plekjes daarvoor zitten aan het strand. De zonsondergang krijg je er gratis bij.


Ook afspraken en feestjes met vrienden en kennissen vinden hier vaak plaats op het strand. Afgelopen zaterdag was er een afscheidsfeestje voor een Canadese kennis. Twee mensen namen hun barbecues en een berg vlees mee, iedereen had een paar biertjes en andere drankjes in de koelbox en zo brachten we gezellig een hele dag op het strand en in het water door.
Niet dat we daar een speciale reden voor nodig hebben, trouwens. We zijn met deze groep mensen ook weleens 'zomaar' naar het strand geweest. Het kan tenslotte. Nee, die nieuwe bikini was echt geen overbodige luxe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)