4 oktober 2018

Goed (schrijf)nieuws!


De vraag werd zo vaak gesteld dat ik hem uiteindelijk zelfs opgenomen heb in het lijstje met veelgestelde vragen (daar is die pagina tenslotte voor). Wanneer komt je volgende boek uit? En het antwoord was dat ik het simpelweg niet wist.

Maar... (tromgeroffel)... ik weet het nu wel. Vorige week rondde ik eindelijk een heel boek af, na een aantal losse flodders en frustrerende mislukkingen. Hoewel ik nog wat puntjes op de i moest zetten, was het ver genoeg af om te geloven dat er weer een boek zou kunnen verschijnen. Ik mailde mijn uitgever of hij het wilde hebben en voor wanneer het dan ingepland zou kunnen worden. Ik hoopte op 'misschien wel' en nam aan dat het nog wel een jaartje of anderhalf zou duren. Uitgevers plannen ver vooruit.

Het antwoord kwam een dagje later.
'Ja, graag.'
En alsof dat al geen reden tot juichen was, kwam er achteraan: 'Ik heb door omstandigheden een gaatje in het fonds voor volgend voorjaar, dus als je op tijd klaar kunt zijn met die puntjes...'

Dat moet lukken. Al moet ik er 's nachts voor doorwerken.

Voorjaar 2019, tien jaar na het verschijnen van mijn eerste boek en drie jaar na het verschijnen van mijn tiende boek, zal mijn elfde boek verschijnen. Ik ben er blij mee!

Verder kan en mag ik er nog niet veel over zeggen, maar ik zal in de loop van de komende maanden regelmatig een tipje van de sluier oplichten.

Als je echt goed op de hoogte wilt blijven is het een goed idee om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief, want ik ben van plan om die - nu ik ook echt iets te vertellen heb - weer wat vaker te gaan versturen. Bovendien krijg je bij inschrijving direct een gratis verhaal dat verder nergens te lezen is. En het zou zomaar kunnen dat ik nog meer voordeeltjes ga verzinnen voor mijn nieuwsbrieflezers...

foto van Pexels.com

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Fijn dat je een datum weet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Een echte datum weet ik nog niet, hoor. Het wordt ergens in de periode van maart tot juni ;-)

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je echt een gat in de licht springt van dit nieuws!
  Ik kan niet wachten!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben er echt heel blij mee. Ik hou je op de hoogte wanneer het precies uitkomt ;-)

   Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)