Geertrude Verweij over schrijven, lezen en leven

Saai, sushi en chili

Schrijven over wat we aten was toch een stuk gemakkelijker toen we op Curaçao waren. Zoveel keus, zoveel nieuwe producten om uit te proberen.

Toen ik dat een paar dagen geleden verzuchtte, zei een wijze dochter: “Uiteindelijk wordt het daar ook een sleur, mama.” En daar heeft ze natuurlijk gelijk in. Maar mijn lijstje van deze week voelt een beetje saai. En dan zaten er nog twee dagen tussen waarop ik niet zelf gekookt heb ook. Maar aan de andere kant, is het een kleine moeite om jullie op de hoogte te houden. Bij deze dus.

Ons menu van de afgelopen week:

Woensdag: we hadden iets te vieren en deden dat door uit eten te gaan bij Moshi Moshi in Rotterdam. Een all-you-can-eat Japans restaurant. Het was in ieder geval iets anders. Er was meer dan genoeg keuze, zelfs voor de glutenvrije eters onder ons (we hebben gezinsleden die direct zware buikpijn krijgen en dus alle gluten vermijden, maar voor de rest kan af en toe niet echt kwaad). Van sushi tot gebakken champignons en van eend tot salade. Het fijne is dat je echt een paar uur aan het eten (en dus ook gezellig aan het praten) bent, want je bestelt steeds vijf gerechten per persoon, die op moeten voor je nieuw mag bestellen.

Donderdag: zuurkool met speklapjes

Vrijdag: Chili con Carne

Zaterdag: echtgenoot had een klusbui en mijn keuken lag overhoop. We waren natuurlijk al uit eten geweest, dus hebben we een gezinsbox patat gehaald, dat kost niet veel.

Zondag: rode bietenstamp met karbonade

Maandag: bloemkool met varkenslapjes

Dinsdag: roerbakgroenteschotel met gehakt en rijst

Chili con carne is één van mijn lievelingsgerechten. Ik kon het vroeger nooit goed klaarmaken, maar echtgenoot vond een zeer simpel, maar smakelijk recept uit, dat we nu al jaren gebruiken.

20131114 (Large)

Chili con Carne


Ingrediënten (voor 4-5 personen)
500 gram gehakt
peper, zout, uienpoeder
1 blik of pot bruine bonen
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 of 2 eetlepels sambal

Bak het gehakt rul met peper, zout en uienpoeder naar smaak.
Voeg de bruine bonen (met vocht) toe en roer de tomatenpuree, de paprikapoeder en de sambal er doorheen. Laat een minuut of tien doorkoken (kan ook langer, maar hou er rekening mee dat de sambal pittiger wordt als je het langer laat staan).\
Lekker met rijst en/of maischips.

Een printbare versie van dit recept (pdf) kun je hier vinden.

6 opmerkingen:

  1. Oh mjammie, die chili con carne. Heb het zelf niet vaker dan een keer of 2 gemaakt.
    Ik geloof dat ik van jullie recept alle ingredienten in huis heb; ik denk dat ik weet wat we vanavond gaan eten..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Het is echt zo'n supergemakkelijk recept waarvoor ik altijd de spullen in huis heb. Ik moet me echt beheersen om het niet vaker dan elke twee weken te maken (en soms lukt dat niet ;-) )

      Verwijderen
  2. klinkt heerlijk, en met zelfgemaakte quagemole erbij is het helemaal goddelijk lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanavond je recept gebruikt. Ik had het toch maar niet gisteravond gemaakt, want wederhelft houdt niet zo van bonen. Vanavond is hij uit eten, dus perfecte moment. Ik vond het erg lekker, de kinderen hebben er zowaar ook iets van gegeten, hoewel zij toch vooral voor de chips gingen :-)
    Voor herhaling vatbaar.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je het even laat weten. En de kinderen zullen het wel geweldig gevonden hebben: chips als avondeten ;-)
      Jij ook fijn weekend!

      Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)