Geertrude Verweij over schrijven, lezen en leven

Als mijn man kookt

Wat eten betreft was deze week een rare mengelmoes. Wat voor ons eigenlijk heel normaal is.

woensdag: sla uit eigen tuin (!) met kip en gebakken aardappels
donderdag: boerenkool met speklapjes
vrijdag: shoarma (gehaald)
zaterdag: bloemkoolschotel met gehakt (creatie van echtgenoot)
zondag: hachee met rijst
maandag: macaroni
dinsdag: restje hachee gemengd met bruine bonen (was lekker, maar geen goed idee als je een gevoelige spijsvertering hebt…)


De bloemkoolschotel van echtgenoot was een poging tot een eenpansgerecht die wonderwel gelukt is. Die man kookt zelden en het gaat ook wel eens heel erg mis, maar soms komen er echt van die dingen uit die voor herhaling vatbaar zijn. Vandaar voor de tweede keer achter elkaar een recept van hem. (“schrijf op, voor je blog”, riep hij de hele tijd). De algemeen geaccepteerde verhouding vlees/groente is wel een beetje zoek (maar je kunt natuurlijk altijd minder vlees gebruiken), maar dat krijg je als echtgenoot het voor het zeggen heeft. ;-) (en voor een keertje mag dat best, het was heerlijk!)

Bloemkoolschotel

 

20131121 (Large)

Ingrediënten (voor 3 personen):
500 gram gehakt (of minder)
3 uien
6 aardappelen
een halve bloemkool (of een kleine)
een scheut Kikkoman (Japanse zoute ketjap)
volle theelepel (afgestreken eetlepel) sambal

Bak het gehakt met de sambal en de kikkoman rul.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en roer ze door het gehakt heen.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Voeg aan het gehakt/uienmengsel toe.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en roer die er ook door heen.
Voeg een kopje water toe, breng aan de kook en laat ongeveer een half uur gaar stoven.
Tussendoor één of twee keer omscheppen (niet te vaak, dan roer je de aardappelschijfjes kapot)

Een printbare versie (pdf) vind je weer hier.

6 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, maar wordt de bloemkool niet veel te gaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons niet, maar ik denk dat je ervanuit kunt gaan dat het gerecht klaar is als de bloemkool gaar is (even tussendoor controleren dus).

      Verwijderen
  2. Makkelijk recept, ga ik zeker een keer maken. Dit recept moet je erin houden, kan je man het koken. ik geniet ook altijd als man kookt.
    Momenteel niet zo creatief met koken omdat man kookt en ik andere dingen doe.
    Wel appelmoes ingemaakt, wat blijft er weinig over van een berg appels.
    Complimenten voor je man.
    Groet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is fijn als hij kookt. Ik vind het zelf ook erg leuk, maar als hij het doet, voelt het dan ook echt als "een dagje vrij". Helaas hoort de afwas in zijn ogen niet bij koken ;-)

      Verwijderen
  3. Superleuk en lekker en wat ist heeeerlijk als manlief kookt he??
    Ik doe het tegenwoordig zelf nog maar zelden ;)
    Goed complimentjes geven hoor, krijgt hij er lol in en doet ie het vaker, hahahahaahaha ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, gelukkig vind ik het zelf (meestal) niet erg om te koken. Hij doet het echt alleen als zijn hoofd ernaar staat en als hij er echt zin in heeft. Maar dat wordt dan ook zeer gewaardeerd!

      Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)