25 juni 2009

Luxe problemen

De zon schijnt, dus eigenlijk wil ik naar buiten. Luie stoel op het dakterras, kan water naast me, breiwerkje op schoot en een beetje soezen in de frisse lucht.
Dat kan, want ik heb vanochtend de was al gedaan en de badkamer gesopt. Maar ik moet eigenlijk nog wel stofzuigen. En de keuken is een puinhoop. Ik had allerlei prachtige huisvrouwelijke plannen over groente in grotere hoeveelheden inkopen en dan invriezen. Reuze handig, want dan hoef ik op drukke momenten alleen maar even een zak groente uit de vriezer te halen. Scheelt een hoop tijd. Alleen jammer dat ik het bijna altijd druk heb. Ook te druk om die grote hoeveelheden groente alvast schoon te maken en in te vriezen dus. Er ligt een doos tomaten die echt binnen twee dagen tot tomatensaus omgetoverd moet worden, want anders is het spontaan veranderd in iets heel anders. Iets oneetbaars, helaas, want anders zou dat wel weer handig zijn.
Terwijl ik dit schrijf staan er nog twee worddocumenten open. Ik moet nog twee artikelen afwerken. En een stukje over mijn boek schrijven. En eigenlijk was ik ook nog met een nieuw boek bezig.
Ik heb ook nog allerlei prachtige plannen voor naaiwerk. Maar dan moet ik eerst mijn naaikamer opruimen, want die is nog niet hersteld na mijn vorige enthousiaste sessie, waarin ik een quilt afwerkte, en een jurk en een schort in elkaar gooide. Dat smaakte naar meer, dus nu wil ik nog een paar van dat soort snel-klaar projecten gaan afwerken. Er liggen ook nog twee stapeltjes zorgvuldig uitgezochte stoffen voor quilts te wachten. Die quilts moeten af voor de dochters het huis uit gaan. Want dat lijkt me leuk, om ze een eigen gemaakte quilt mee te geven. Gelukkig zijn er nog geen concrete plannen, dus ik heb nog heel even de tijd.
De dochters zijn trouwens vanmiddag allemaal weg. Dat gebeurt de laatste tijd niet vaak. Er is altijd wel iemand thuis. Maar nu heb ik het dus rijk alleen. Ik kan zomaar iets doen, zonder dat er iemand ergens om komt vragen, wil weten wat we vanavond gaan eten (geen idee!) of gewoon een praatje komt maken. Ik zou dus mijn schrijfwerk af kunnen maken, die groente weg kunnen werken en de keuken een goede beurt geven of mezelf een middagje in de naaikamer kunnen gunnen. Maar ik denk dat ik toch eerst een uurtje met dat breiwerkje in de zon ga zitten.
Tenslotte weet je maar nooit hoelang het nog zulk mooi weer blijft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)