26 maart 2019

Een droom die uitkomtBijna dertig jaar geleden schreef ik voor het eerst een stukje dat een beetje op een column leek, al noemde ik het een schrijfsel. Ik was geïnspireerd door Maria Oomkens, Scheherazade van Libelle (Wie - behalve Franca, ik weet dat zij ook fan is -  kent haar nog?).
En de droom was geboren. Hoe geweldig zou het zijn om stukjes over je leven te schrijven en daar nog wat mee te verdienen ook?
Inspiratie had ik genoeg, met drie kleine kinderen, een klein huis en een rommelig leven. Ik stuurde een paar van mijn stukjes naar Libelle, maar die hadden geen columniste nodig. Helaas.
Toch bleef ik ze schrijven en toen ik een paar jaar later het internet ontdekte was het hek van de dam. Jarenlang schreef ik wekelijks stukjes op mijn eigen website, soms nam ik een paar maanden pauze, maar altijd kwam het na een tijdje weer terug. De kriebels om mijn leven in woorden te vangen, de droom om mezelf ooit 'columniste' te mogen noemen.

Een paar jaar geleden kwam er een nieuwe hoofdredactrice bij Libelle. Franska Stuij, de redactrice die in 'mijn tijd' het gezicht van het blad bepaalde, ging er weg en begon een eigen online magazine met dezelfde sfeer als Libelle. Ik durfde niet te solliciteren, want ze had een lijst prachtige namen van mensen die voor haar schreven en wat had ik er aan toe te voegen? Wel lees ik er bijna dagelijks, want ik vind dat ze er leuke artikelen plaatsen. Bovendien schrijft Wieke Biesheuvel (die ik via Libelle altijd al graag las en waar ik ook een paar keer persoonlijk contact mee heb gehad) er wekelijks twee columns.

Een paar maanden terug realiseerde ik me dat emigreren naar Curaçao best wel een boeiend onderwerp is. Dus raapte ik mijn moed bij elkaar (dat kostte even tijd) en stuurde een mailtje waarin ik aangaf dat ik best stukjes voor Franska.nl wilde schrijven over alles wat er bij die emigratie en ons leven op het eiland komt kijken. Wat ik eigenlijk het afgelopen jaar al steeds op mijn eigen website gedaan heb dus. Ik kreeg een enthousiast mailtje terug.

En vandaag kwam mijn droom dus uit.
Mijn eerste column op Franska.nl is een feit.

Verliefd op Curaçao

Volgen jullie me daar?
Reageren op Franska.nl gaat via hun pagina op facebook. Ik heb zelf ook maar weer een account genomen.

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)