15 november 2013

Over schrijven

20131115 (1) (Large)

Ik was van plan om wat meer over schrijven te bloggen, want ik weet dat sommigen van jullie mijn blog (mede) lezen omdat ik schrijfster ben.

Het probleem is alleen dat ik er weinig over te zeggen heb. Op dit moment is het lastig om tijd en energie te vinden om te schrijven en bovendien zit mijn hoofd zo vol met andere dingen dat ik tijdens de schaarse momenten waarop het wel kan vaak volkomen inspiratieloos voor me uit zit te staren.

Ik heb jarenlang beweerd dat ik rust nodig had om te schrijven, maar ik realiseerde me pas dat ik waarschijnlijk juist het omgekeerde mis. Sinds er steeds minder dochters thuis zijn, is mijn productiviteit schrikbarend afgenomen. Blijkbaar functioneer ik beter in herrie en chaos dan in een volkomen stil huis.
De dochter-met-eigen-flat stelde al voor weer bij ons in te trekken om me heerlijk als vanouds lastig te vallen met van alles en nog wat tot ik mijn deadlines gehaald heb. Uh… ik weet niet of dat op de lange termijn zo’n goed idee is. Misschien moet het gewoon nog even wennen?

Een paar schrijfnieuwtjes heb ik nog wel te melden:

:: Erfgoed ligt bij de drukker en zal zeer binnenkort echt verschijnen

:: ik ga weer één of misschien zelfs twee exemplaren weggeven, dus hou mijn blog in de gaten

:: deze keer ga ik geen grote “als-je-me-volgt-acties” doen, want dat viel vorig jaar een beetje tegen. Het goede nieuws is dat mijn aantal volgers inmiddels wel verachttienvoudigd is. Van één naar achttien dus, toch een prestatie (niet cynisch bedoeld, al vraag ik me soms wel af hoe anderen aan zoveel volgers komen - gelukkig weet ik dat er heel veel mensen zijn die mijn blog lezen zonder googlevolger te zijn en dat mag natuurlijk ook)

:: nu we het verplichte promotiepraatje gehad hebben, kan ik weer even rustig ademhalen (schrijven is leuk, gepubliceerd en gelezen worden is geweldig, maar het gedoe eromheen hoeft van mij niet zo nodig)

:: ik ga binnenkort het eerste hoofdstuk van Erfgoed online zetten, als voorproefje

:: in december krijgen jullie ook weer een gratis kerstverhaal van mij

:: dat moet ik nog wel even schrijven (maar het groeit al in mijn hoofd)

:: daarna ga ik beginnen aan mijn volgende grote roman. Ook daarvoor heb ik al wat verhaallijnen in mijn hoofd zitten

:: maar eerst moet Lidy van de Poel nog wat kinderen en hun ouders helpen (nog steeds 10.000 woorden, want ik zat bij mijn vorige melding hierover 3.000 woorden scheef - viel dat even tegen…)

:: en ik hoop daar voor het weekend echt begint nog een flinke douw aan te geven, want we proberen tegenwoordig in de weekenden de laptops uit te laten. Vorig weekend is het gelukt en wat was dat heerlijk ontspannend…

20131115 (2) (Large)
De kat zit iedere avond braaf te wachten tot die laptop aan de kant gaat.
Want dan is het zijn beurt om op schoot te liggen.

Jullie ook allemaal een gezellig en ontspannend weekend gewenst!

Genieten vanaf de eerste pagina

Heb ik hier eigenlijk wel verteld dat Trammelant op het platteland inmiddels echt verschenen en overal te koop is? Ik geloof van niet. Excu...