24 oktober 2012

Herfst, stuiterballen en een grote weggeefactie


Genieten jullie ook zo van de herfstfoto’s? Ik wel. Ik ben eigenlijk niet zo dol op de herfst, maar dit project helpt me de schoonheid ervan in te zien. Het doet me denken aan de quote die ik jaren geleden in mijn bloglayout had staan:  

Autumn is like a second spring, when every leave is a flower (Albert Camus)

Het komt me wel goed uit dat ik nog 15 dagen te gaan heb. Nora Roberts zei ooit (las ik bij Maisey Yates en voor de volledigheid moet ik melden dat Google me vertelde dat Nora het waarschijnlijk ook weer van iemand anders heeft), dat je in het leven altijd jongleert met meerdere ballen. Sommige ballen zijn van glas, die moet je in de lucht houden, want anders breken ze. Maar andere ballen zijn van rubber. Die stuiteren wel terug. Het blog is van rubber. Dat stuitert wel (zeker als je blogjes gewoon vooruit kunt inplannen en de bijbehorende foto’s van te voren kunt maken). Facebook en twitter zijn ook van rubber. Hoop ik. Want ook daar ga ik even iets (nog?) minder actief worden.

Maar.... over een paar weken ga ik (proberen) weer wekelijkse stukjes te schrijven (tot die tijd kunnen jullie je vermaken met mijn archieven vanaf 2002, die staan sinds kort weer online). Vnaf 15 november ga ik vieren dat Goede hoop uitkomt. Mijn vijfde boek... een lustrum. Dat is toch best speciaal al zeg ik het zelf en dat vier ik onder andere met een weggeefactie. Afhankelijk van de belangstelling verloot ik in ieder geval 1 exemplaar van mijn nieuwe boek, maar misschien ook wel meer (als er veel belangstelling is).
Voor de mensen die blogs volgen via google connect: als ik (meer dan) 50 volgers heb (zie widget onder aan de pagina), verloot ik een boek onder mijn volgers. En dat ga ik voor iedere mijlpaal doen (dus bij 100 volgers nog een boek, en bij 250 volgers weer, dan bij 500, 750, 1000). Hetzelfde geldt voor likers (noem je dat zo?) van mijn auteurspagina op facebook Voor twitter ga ik nog een retweetactie verzinnen, maar daarover later meer.
Hoeveel van jullie zitten op Google+? Ik doe daar op dit moment nog niet veel (niets eigenlijk) mee, maar als ik daar genoeg vrienden/volgers (hoe heet het daar?) heb, wil ik me er ook wel in gaan verdiepen. Ik ga pas op 20 november tellen en verloten (vanwege die glazen ballen dus), maar liken of volgen kan altijd. Iedereen telt mee, niet alleen de nieuwste of precies de vijftigste of zo (dat vind ik altijd zo oneerlijk tegenover de rest).
Oh, en wie dit alles op zijn eigen blog meldt (zet even een linkje in de reacties zodat ik het terug kan vinden) telt extra mee in de loting, voor iedere post waarin ik genoemd wordt één keer zelfs.
Eh ja, dit is een erg Amerikaanse manier van promoten. Maar het schijnt te werken ;-)
Sorry, deze actie is inmiddels afgesloten.

Genieten vanaf de eerste pagina

Heb ik hier eigenlijk wel verteld dat Trammelant op het platteland inmiddels echt verschenen en overal te koop is? Ik geloof van niet. Excu...